Talon pohja on suunniteltu Jukka variolla ja talli/katos/varasto on otettu ihan perusmallistosta.

Talon koko tulee olemaan n. 140m2. Pohjakuvat tulee, kun ne vain saadaan piirrätettyä talotoimittajalla. Taloon tulee 4mh+oh+k+pkh+khh+ph+s+at+ak+va+2xwc+2xvh, eli mukavasti on tilaa tulossa ettei pitäis ahtaus ainakaan olla puutteena.

Talo rakennetaan hartiapankki menetelmällä, kuitenkin siten, että talo tulee pakettina. Maatyöt, lattialämmitys ja valu, sekä paketin pystytys vesikattoon tulen teettämään muilla, muut työt pyrin tekemään itse.

Ehkä vaikeinta mitä olen kohdannut tässä vaiheessa on ollut valita se että millä taloa aletaan lämmittämään. Kaupunki ei vedä kaukolämpöä tuohon meille, kun ei ole tontteja mennyt tarpeeksi kaupaksi, näin me pähkäiltiin toisen samantien asukkaan kanssa.

Lämmityksen vaihtoehtoja ovat tällä hetkellä Ilpo comfort tai tehowatti. Myös maalämpö on ollut yhtenä vaihtoehtona, mutta perustamiskustannukset ovat niin suuret, että sen olen pikkuhiljaa hylännyt.

Ilmanvaihtokojeen valinta riippuu lämmitystavan valinnasta. Ilpossa tulee mukana siihen suunniteltu koje, jolloin erillistä kojetta ei tarvita. Jos päädyn tehowattiin niin silloin kojeeksi tulee Ilton x100 tai w100 tai energentin pingvin riippuen hinntasta.

Myös sähköistys elää, kun pähkäilen automaation laajuuden kanssa. Automaation avulla pystytään rajaamaan tehokkaasti mm. lamppujen turhaa polttamista. Energiannan helppous on myös se mitä tällä haluan. Automaatioksi tulee Atmostechin IC1000, jonka saan kohtuu hintaan.

Tässäpä näitä alkutietoja ja mietteitä talosta. Lisää tulossa