Helou.

Talotekniikasta voisi mainita sen verran, että lämmitysjärjestelmäksi tulee ILPO poistoilmalämpöpumppu ja lämmönjako tapahtuu Nereuksen lattialämmityksellä.

Mielenkiinnolla kyllä odotan millainen kulutus pumpulla tulee olemaan. Käyttövedenkin pitäisi riittää kuulemma isommallekin porukalle saunomiseen. Pumpun tekniikka perustuu siihen, että talosta poistettava ilma jäähdytetään mahdollisimman kylmäksi ja siitä syntyvä lämpö sitten siirretään varaajaan. Aikaisemmat pumput jäähdyttävät poistoilman minimissään n. 0 asteeseen, niin ILPO:n pitäisi jäähdyttää se -15 asteeseen. Ja sitten työtapahtumiin.

Ennen valua saatiin lattialämmitysputket asennettua lattiaan Nereuksen toimesta. Nopsaa pojat sen asensi kun muutaman tunnin touhusi ja putket oli lattiassa. Putkea meni lattiaan n. 700m, kaksi jakotukkia toinen tekniseen tilaan ja toinen tulee sijoittumaan eteisen vaatekomeroon.

Nuissa kuvissa näkyy myös katon koolausta, joka on tehty halkastuista laudoista. Kävi nimittäin sellainen virhe, että myyjä oli päässyt lipsauttamaan toimitussisältöön 2x2 tilalle 95x20 lautaa, jotka sitten ajettiin sirkkelillä halki. Tämä sen takia, että halogeenit on sitten helpompi asentaa.

Saatiin myös lattia valettua mukavasti vielä ennen kuin piti palata työn ääreen. Betonit saatiin lattiaan kolmessa tunnissa. Mie ja isä oltiin letkun päässä ja liipparit levitteli massan lattiaan. Hiki tuli tuossa hommassa, mutta kovempaa se varmaan tuo liipparin homma oli. Tuossa vähän valmista lattiaa. Lattiasta tuli kyllä tosi tasainen, eli siihen ei varmaan mitään tasoitteita enään tarvi levitellä jälkikäteen. Näitä liippareita voin kyllä suositella muillekkin.

Talossa ei olekaan kauheasti tapahtunut välun jälkeen. Muutama paneeli ulkopuolelle on laitettu ja aloiteltu vähän ilmastointi putkien asentamista.

Talliin ollaan laitettu toiselle puolelle kattoon pellit ja toinen puoli on vielä tekemättä, mutta kyllä sekin pitäisi saada vielä tehtyä ennen kuin kunnon talvi tulee. Lisäksi tallin sisäkatto on muovitettu ja koolattu, sekä asennettu sinne 300mm palavillaa. Villa oli kyllä mitoitettu tarkasti kun ylimääräistä jäi kokonainen yksi levy.

Niin ja kävihän ne pystyttäjät laittamassa taloon kattopellit paikalleen, eli heidän osuus tästä projektista on sitten ohi. On se hieno ja hienoa ku on katto pään päällä

Tässäpä taas vähäsen juttua ja kuvia. Palataan taas kun jotain tapahtuu. Työt vain hidastui pahasti kun piti lähteä tienaamaan rahaa tuohon palkkatyöhön.